16 Mart 2017 Perşembe

En iyi su arıtma cihazı nasıl seçilir

En İyi Su Arıtma Cihazı Nasıl Seçilir ?
Su arıtma cihazı seçerken öncelikle dikkat edilmesi gereken nokta sertifikalarıdır.
  • Su arıtma cihazlarının elektronik aksamlarını CE veya TSE değerlendirir ve onaylar.
  • Cihaz içinde suyun arıtılmasında ve sonrasında depolanmasında kullanılan filtreleri ve su tankını ise  NSF ( National Sanitary Foundation—Uluslar arası Sağlık Kuruluşu ) kontrol eder ve onaylar.
  • Su arıtma cihazından arıtılarak çıkan suyu ise Türkiye'de T.C Sağlık Bakanlığı Hıfzıssıhha Başkanlığı kontrol eder ve onaylar. Bunun dışında bağımsız derneklerde bu konu ile ilgilenmektedir.
Sertifikaları görmek için tıklayınız... http://www.naturelife.com.tr/sertifikalar
Unutulmaması gereken nokta ise, bu onayları veren kurumlar (NSF- CE- T.C SAĞLIK BAKANLIĞI) firmalara onayladıklarına dair yazılı ıslak imzalı evraklar verirler. Dolayısı ile alacağınız veya kiralayacağınız su arıtma cihazına ait bu ıslak imzalı evrakları görmeniz ve kontrol etmeniz gerekir. Maalesef bir çok firma incelenmedikleri için yetkili kurumların logolarını sitelerinde veya ürün üzerinde kullanarak tüketici yanıltmaktadır.
Ürün sertifikalarını kontrol ettikten sonra ürün özeliklerini kontrol etmeniz gerekir.
  • Ters Ozmos su arıtma cihazları 5 filtreden oluşur. ( PP-GAC-CTO-Membran-T33 ) Bu filtreler yetkili kurumlar tarafından onaylanmıştır. Bunun dışında önerilen fazladan filtreler (Mineral- detox-kızıl ötesi- Alkali vb) Hiç bir yetkili kurum tarafından onaylanmayan ve faydası veya zararı konusunda hiç bir bilimsel araştırması olmayan ürünlerdir. Filtreleri görmek için tıklayınız. http://www.naturelife.com.tr/nature-life-su-aritma-teknolojisi
  • Kapalı Kasa ve inline filtreli Su arıtma cihazları tercih edilmelidir. Bu filtreler dış etkilerden zarar görmediği için mikrop barındırmaz. Örnek ürün görmek için tıklayınız. http://www.naturelife.com.tr/nlw01-3-nesil-akilli-su-aritma-2
  • Autoflush (Otomatik Ters Yıkama) özelliği olan su arıtma cihazları tercih edilmelidir. Bu özellik düzenli bir şekilde filtrelerin kendi kendisini yıkamasını ve filtrelerin uzun ömürlü ve sağlıklı kalmasını sağlar.
  •  Pompalı su arıtma cihazları tercih edilmeli. Bu özellik su basıncının düşük olduğu yerlerde verimli su arıtımının sürekli olmasını sağlar.
  • Flow (Atık su kısıcı) özelliği olan su arıtma cihazları tercih edilmeli. Bu özellik atık su miktarını düşürür.
  • IC kontrol (Mini bilgisayar) özelliği olan su arıtma cihazları tercih edilmeli. Bu özellik filtre değişim zamanlarını takip etmenizi sağlar. Yanı sıra su kalitesini kontrol eder ve bozulma olduğunda sizi uyarır ve su akışını keser. Örnek ürün görmek için tıklayınız.  http://www.naturelife.com.tr/nlw01-3-nesil-akilli-su-aritma-2

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder