16 Mart 2017 Perşembe

Alkali su nasıl yapılır ? En ucuz Alkali su...


Alkali yiyecekler ve içecekler tüketerek insan vücudu alkali olur mu ? Evimizde alkali su yapabilir miyiz?
Son zamanlarda Alkali su hakkında  internet sitelerinde, bloglarda, sosyal paylaşım sitelerinde,reklamlarda ve daha bir çok alanda yoğun bir algı yönetimi yapıldığına hepimiz şahit oluyoruz. Özelikle Dr. Sıfatı ile ticaret yapan ve bu sıfatlarını
kullanarak Algı yönetimi çalışmasında ön cephede savaşan bir çok tanıdık isim bu konuda son derece eksik bilgi veriyor. Özelikle “ cımbızla çekilen başlıklar” altında tüketicileri etkilemeye çalışıyorlar. Kafaları karıştıran Alkali su  ve diyeti hakkında bizde sizler için bir araştırma yaptık. Kaynak olarak Özelikle üniversite araştırmaları ve konusunda uzman ancak bu işin ticaretini yapmayan kurumları tercih ettik. Umarız sizlerde bu çalışmadan memnun kalırsınız.
1. Sorumuz
Vücudumuzun PH Değeri Yani Alkali Değeri Değişir mi ?
İnsan vücudunun PH değerini değiştirmek mümkün değil. Kan hafifçe alkali bir sıvıdır. Asitlik derecesini gösteren PH’si 7,35 – 7,45’ dir. Bu çok dar bir aralıktır ve hassasiyetle korunur. Kan seviyesinde 7,35 altına düşmesi “Asidoz” hastalığına, 7,45 üstüne çıkması ise “Alkaloz” hastalığına neden olur. İnsan vücudunun PH değeri 7.0 altına düşmesi veya 7,8 üstüne çıkmasın sonucu ise kesin ölümdür.
2. Sorumuz
Alkali Su veya Yiyecekler Tüketerek Vücudumuzu Alkali Hale Getirebilir miyiz ?
Tükettiğimiz besinler sadece idrarın PH değerini değiştirir. Siz ne yaparsanız yapın vücudumuz, kanımızın PH değerini 7,35 ile 7,45 arasında dengeler.  Bu dengelemeyi yaparken böbrekleri ve akciğeri kullanır. Eğer dengeleme yapamıyorsa solunumsal asidoz veya alkaloz yada metabolik asidoz veya alkaloz hastalığınız var demektir. Asit-baz bozuklukların nedeni iki geniş katagoriye ayrılır.
  • Solunumu etkileyenler ve CO2konsantrasyonunda değişikliklere neden olanlara solunumsal (respiratuar) asidoz (düşük pH) ve solunumsal alkaloz (yüksek pH) denmektedir. Solunum hızındaki değişikliklere bağlı asit-baz bozuklukları genellikle normal solunumu olumsuz etkileyen akciğer hastalıkları veya rahatsızlıklarına bağlıdır.
  • HCO3-konsantrasyonunu etkileyen bozukluklara metabolik asidoz (düşük pH) ve metabolik alkaloz (yüksek pH) denmektedir. Metabolik asit-baz bozukluklarıböbrek hastalığına , elektrolit bozukluklarına, ağır kusma veya diyareye, belli bazı ilaçlar ve toksinlerin alınmasına ve normal metabolizmayı olumsuz etkileyen hastalıklara (örn.,diyabet).bağlı olabilmektedir.
3. Sorumuz
Alkali Su Tüketmek Faydalı mı ? Zararlı mı ?
Bu sorunun cevabı yine aynı. Vücudunuz Alkali dengeyi mutlaka sağlayacaktır . Siz 14 PH Alkali su tüketseniz de vücudunuz yüksek PH değerini böbrekleri kullanarak 7,35 – 7,45 aralığına getirecektir. Eğer mideniz ekşimiş ve asiditesi çok yükselmiş ise yüksek PH içeren içecek ve yiyecekler sadece midenizi rahatlatacaktır. (Potasyum içerikli mide ilaçları gibi)  Organlarımızı yormamak için yapılması gereken doğru  hareket abartıdan uzak dengeli ve düzenli beslenmek olacaktır.
4. Sorumuz
Evde Ucuza Alkali Su Nasıl Yapılır ?
 2 litre suya yaklaşık 1 yemek kaşığına yakın karbonat koyun ve karıştırın. Bu kadar basit ve ucuz. Gün boyu bu suyu için. Hatta sıcak veya soğuk içeceklerinizde bile bu suyu kullanabilirsiniz. Yukarıda da belirttiğimiz gibi mide ekşimeleri ve reflü gibi rahatsızlıklarda alkali su tüketimi midenizi rahatlatabilir. Özelikle çok kızartma, ağır yağlı, asitli içecek, beyaz un ve şekerli gıdaları çok tüketen biriyseniz, alkali su içmenizin sağlığınıza olumlu etkileri olabilir.
Bazı Kaynaklar
Ankara ÜniversitesiLab Test Laboratuar
Celal Bayar ÜniversitesiAcil ve İlkyardım
Anadolu Böbrek FakfıEnder Saraçoğlu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder